FC Twente en AZ door naar play-offs Conference League; Ünüvar trefzeker

door Bram Bark 241

FC Twente en AZ zijn beide door naar de play-offs voor de Conference League. FC Twente wist met 0-3 te winnen tegen Riga FC in Letland. Ajax-huurling Naci Ünüvar maakte de laatste goal namens de Tukkers. AZ wist eenvoudig te winnen van FC Santa Coloma. Die wedstrijd eindigde in 2-0. Zowel AZ als FC Twente wisten ook de eerste wedstrijd van het tweeluik al te winnen.

FC Twente heeft met ruime cijfers gewonnen van Riga FC. In de eerste helft waren de Tukkers erg slordig en verliep het moeizaam. FC Twente begon de wedstrijd met een goede uitgangspositie. De eerste wedstrijd werd namelijk in eigen huis gewonnen met 2-0. Na een moeizame eerste helft wist de ploeg uit Enschede in de tweede helft alsnog het verschil te maken. In de 57ste minuut was het Daan Rots die FC Twente op voorsprong zette.

In het slot van de wedstrijd liep de nummer vijf van het afgelopen Eredivisieseizoen uit naar een ruime overwinning. In de laatste officiële minuut van de wedstrijd was het de jongeling Gijs Besselink die scoorde. Het slotakkoord kwam van de voet van Ajax-huurling Ünüvar. Hij kwam vrij in de zestien en schoot de bal gecontroleerd in de verre hoek.

AZ wint wederom van FC Santa Coloma

AZ aanvaller Ruben van Bommel bracht de Alkmaarders in minuut veertig op voorsprong. De zoon van Mark van Bommel scoorde op schitterende wijze. De van MVV overgekomen Van Bommel was de vervanger van Jesper Karlsson; laatstgenoemde moest de wedstrijd missen wegens een blessure. In de tweede helft was AZ wederom eenmaal trefzeker. In de 70ste minuut zette Mayckel Lahdo de eindstand op het scorebord.

FT | Riga FC - FC Twente (0-3)