door Jesse ter Haar 23

De interlandperiode is weer voorbij en dat betekent dat de bal weer gaat rollen in de buitenlandse competities. Meerdere ex-Ajacieden zullen weer in actie gaan komen in landen als Engeland, Duitsland, Italië en Spanje. Volg het hier en praat mee!

Zondag:
Maarten Stekelenburg
zat zondag op de bank van Everton, dat West Ham United ontving in eigen huis. De doelman zag zijn ploeg vanaf de bank pijnlijk met 1-3 verliezen van het toen nog puntloze West Ham. Justin Kluivert speelde met AS Roma thuis tegen Chievo Verona. Hij mocht echter pas in de 81ste minuut invallen en zag zijn ploeg een 2-0 voorsprong weggeven. Chievo kwam terug tot 2-2. Mitchell Dijks ging in de Serie A op bezoek met Bologna bij Genoa en ook dat liep fout af. De linksback speelde de hele wedstrijd, maar verloor met zijn team met 1-0.

In Duitsland nam Davy Klaassen het met Werder Bremen op tegen FC Nürnberg en met een assist leek hij een groot aandeel te gaan krijgen in een overwinning. In de absolute slotfase echter, scoorde de uitploeg nog de 1-1. In Denemarken speelden Nicolai Boilesen en Viktor Fischer met FC Kopenhagen tegen FC Midtjylland. De oud-Ajacieden speelden beiden de gehele wedstrijd, maar konden het verschil niet maken. De topclub ging verrassend met 3-1 onderuit.

Zaterdag:
In de Engelse Premier League heeft Tottenham Hotspur zaterdagmiddag kansloos verloren van Liverpool. Op Wembley ging Liverpool lange tijd met 0-2 aan de leiding, had het kansen op meer doelpunten, maar maakte invaller Eric Lamela in de blessure tijd nog 1-2. Namens Tottenham Hotspur speelden Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Christian Eriksen de hele wedstrijd mee. Davinson Sánchez zat de hele wedstrijd op de bank.

Verder zat Jaïro Riedewald de hele wedstrijd op de bank bij Crystal Palace, dat op bezoek bij Huddersfield Town met 0-1 won. Ook Timothy Fosu-Mensah zat bij Fulham negentig minuten op de bank en zag zijn team vanaf daar met 3-0 verliezen op bezoek bij regerend landskampioen Manchester City. Verder kwam Marvin Zeegelaar ook al niet in actie. Zijn club verloor thuis van Manchester United. In Duitsland speelde Javairo Dilrosun met Hertha BSC een uitwedstrijd tegen VfL Wolfsburg. De jongeling speelde mee en scoorde tijdens een 2-2 gelijkspel.

In de Championship kwamen meer ex-Ajacieden in actie. Zo speelde Mike van der Hoorn met Swansea City 0-0 tegen Nottingham Forest, terwijl Bojan Krkic inviel bij Stoke City, dat gelijkspeelde tegen Sheffield Wednesday. Pelle Clement speelde niet voor 'zijn' Reading op bezoek bij Preston North End. Florian Jozefzoon speelde de hele wedstrijd, maar verloor met Derby County met 1-0 op bezoek bij Rotherham United. Tim Krul keepte bij Norwich City en versloeg Middlesbrough thuis met 1-0. Anwar El Ghazi zat negentig minuten op de bank bij Aston Villa, dat met 1-1 gelijkspeelde tegen Blackburn Rovers.

In de Italiaanse Serie A won Napoli, de club van Arek Milik en Amin Younes, zaterdagavond mede door een assist van de Pool met 1-0 van Fiorentina, terwijl in Spanje FC Barcelona - de club van Luis Suárez, Jasper Cillessen en Thomas Vermaelen - met veel moeite dankzij een goal van Suárez won van Real Sociedad. Atlético Madrid, waar Filipe Luis onder contract staat, kwam thuis tegen SD Eibar zelfs niet verder dan 1-1.

In de Franse competitie speelden Kenny Tete en Bertrand Traoré met Olympique Lyon zaterdag op bezoek bij Caen met 2-2 gelijk. Traoré had een basisplaats, terwijl Tete niet in actie kwam. Yaya Sanogo, basisspeler bij Toulouse, speelde 1-1 tegen AS Monaco. In de Belgische competitie zat Richaïro Zivkovic bij KV Oostende op de bank tegen Cercle Brugge (1-1). In Turkije viel Ryan Babel in de rust in bij Besiktas en scoorde hij tien minuten voor tijd de 2-0 tegen Yeni Malatyaspor. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-1.