Ex-Ajacieden doen het goed in Europa

door Finn Dekker 2

In de voorrondes van de Champions League en de Europa League wordt er door menig ex-Ajacied gestreden om een ticket voor de groepsfase. Dit met veel succes tot nog toe. Ajax Showtime zet een aantal resultaten van voormalige spelers van de Amsterdamse club op een rijtje.

Zo won Ryan Babel met Besiktas in de Europa League ook het tweede duel van Torshavn, waardoor het een ronde verder is. Waar het eerste duel in 0-2 voor de Turken eindigde, werd het in eigen huis liefst 6-0 voor de club van de aanvaller. Babel speelde 77 minuten zonder goal te maken of een assist te geven.

Viktor Fischer mag ook nog hopen op Europa League-voetbal met FC Kopenhagen. De buitenspeler stond in de basis en was goed voor een doelpunt. Heel belangrijk was zijn goal niet, gezien de 5-0 eindstand. Ook het heenduel werd gewonnen van Stjarnan. Nicolai Boilesen bleef negentig minuten op de bank.

Woensdagavond verzekerde Malmö FF zich - net als Ajax - van een plek in de derde voorronde van de Champions League. In de spits speelde Markus Rosenberg, die zijn ploeg aan een gelijkspel hielp tegen Cluj. Gezien de overwinning in het eerste duel was dat genoeg. De oud-Ajacied speelde de hele wedstrijd mee met de Zweden.

De enige ongelukkige is Jody Lukoki. De rappe vleugelspits zat niet bij de selectie toen Ludogorets Razgrad het onderspit dolf tegen Vidi en daarmee werd uitgeschakeld in de Champions League. In Hongarije werd het 1-0 voor de thuisploeg. Ludogorets moet nu proberen zich te kwalificeren voor de Europa League.