Dijks slacht Reading van Stam; Suarez verliest

door JipVR 14

Op zaterdag werd er weer volop gevoetbald door ex-Ajacieden in het buitenland. Ajax Showtime maakte een overzicht van de meeste wedstrijden van de voormalig Ajacieden in buitenlandse competities.

Engeland
In de Premier League heeft Tottenham met Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Christian Eriksen in de basis weinig heel gelaten van Watford. In Londen werd het liefst 4-0 voor The Spurs. In de Championship pakte Norwich City met Mitchell Dijks in de basis al helemaal een monsterscore. Het Reading van Jaap Stam werd met 7-1 opzij gezet. Dijks speelde negentig minuten lang mee.

Spanje
FC Barcelona heeft in de competitie dure punten laten liggen op bezoek bij Malaga. De ploeg met Luis Suarez in de punt van de aanval moest met tien man verder na een rode kaart van Neymar en verloor met 0-2.

Duitsland
Bojan Krkic mocht tien minuten voor tijd invallen bij Freiburg - Mainz 05, maar kon niets meer veranderen aan de 1-0 overwinning van de thuisploeg. Schalke 04 heeft een ruime overwinning op Wolfsburg geboekt. De Europa League-opponent won met 4-1 van de ploeg waar Riechedly Bazoer in de basis stond. De ex-Ajacied pakte een gele kaart, maar werd niet gewisseld.

België
In België pakten Stefano Denswil en Ricardo van Rhijn een punt tegen Sporting Charleroi. Het tweetal begon speelde de wedstrijd, die in 1-1 eindigde, helemaal uit. Ook Eyong Enoh moest de punten delen zaterdag. De middenvelder van Standard Luik speelde met 2-2 gelijk tegen St. Truiden en maakte de wedstrijd vol.

Overig
Lucas Andersen speelde 86 minuten voor het Zwitserse Grasshoppers, dat met 3-1 van St. Gallen won. De middenvelder werd in de slotfase gewisseld met geel op zak. Nemanja Gudelj heeft weer geen overwinning geboekt bij het Chinese Tianjin Teda. Op bezoek bij Guizhou Hengfeng Whicheng werd het 0-0. Gudelj speelde de hele wedstrijd mee voor de ploeg, waar ook ex-Eredivisionist Tjaronn Chery speelt.