De Boer bereikt halve finale Amerikaans bekertoernooi

door Bart Veenstra 2

Voormalig Ajax-trainer Frank de Boer heeft in de Verenigde Staten met Atlanta United de halve finales bereikt van de U.S. Open Cup. In de nacht van woensdag op donderdag werd Saint Louis FC verslagen.

Voor De Boer en zijn elftal kwam de bekerzege als geroepen. Slechts één van de laatste vier wedstrijden werd gewonnen. Voor rust had Atlanta United al op voorsprong kunnen komen, maar zowel Pity Martínez als Josef Martínez wisten hun kansen niet te benutten. Aan de andere kant kopte Sam Fink namens Saint Louis op de paal, zo schrijft Voetbal International.

Na rust was het wel raak voor Atlanta United. Dit keer wist Pity Martínez - die profiteerde van balverlies achterin bij Saint Louis - wel te scoren. Vlak voor tijd maakte Josef Martínez de 2-0 vanaf de penaltystip. In de halve finale van het bekertoernooi speelt Atlanta United tegen Orlando City SC. De andere halve finale gaat tussen Minnesota United en Portland Timbers.