Buitenland: Tadić wint met Fenerbahçe van Maribor FC; Serviër benut penalty

door Bram Bark 330

De Europese topcompetitie staan weer op het punt van beginnen en in Scandinavië wordt er ook 'gewoon' gevoetbald. De internationale competities zijn al langer bezig aan de voorrondes en dus komt de climax dichterbij. Blijf hier op de hoogte van de verrichtingen van (oud-)Ajacieden in het buitenland!

Donderdag 10 augustus

Dusan Tadić heeft met Fenerbahçe met 3-1 gewonnen van Maribor FC in de derde voorronde van de Conference League. Het duurde tot in de tweede helft voordat de doelpunten vielen. De Turkse ploeg kwam op een 2-0 voorsprong. Vervolgens maakte Maribor FC in de 72ste minuut de aansluitingstreffer. In blessure tijd was het Tadić die de eindstand op het scorebord zette. De Serviër benutte een penalty. In de volgende voorronde van de Conference League treft Tadić mogelijk zijn oude werkgever FC Twente, mits beide ploegen volgende week weten door te gaan.

Dinsdag 8 augustus

In de derde voorronde van de Champions League ging Kjell Scherpen met Sturm Graz op bezoek bij PSV. De doelman kende geen goede avond en verloor met de Oostenrijkse ploeg met 4-1 in Eindhoven. Nicolai Boilesen bleef bij FC Kopenhagen op de bank tijdens de thuiswedstrijd tegen Sparta Praag. Het duel eindigde in 0-0. Millwall, de ploeg van Zian Flemming, ging in de eerste ronde van de EFL Cup hard onderuit tegen Reading: 0-4. Flemming speelde de volledige wedstrijd mee.

Bestel nu het derde shirt van het seizoen 2023/24!