Buitenland: Sneijder haalt Europees voetbal

door Finn Dekker 6

Dit weekend zijn er weer enkele oud-Ajacieden in actie gekomen voor hun club. In onder andere Spanje en Frankrijk stonden de bekerfinales op het programma en daarin werd tevens een wereldrecord gevestigd door één van de voormalig Ajacieden.

Spanje
In de eindstrijd om de Copa del Rey heeft het FC Barcelona van Jasper Cillessen en Luis Suárez een eenvoudige 3-1 zege geboekt op Deportivo Alaves. Suárez was er wegens een hamstringblessure zelf niet bij, maar Cillessen stond de hele wedstrijd in het doel. Cillessen moest de bal één keer uit het net vissen na een prachtige vrije trap van vleugelverdediger Theo Hernandez.

Frankrijk
In de finale van de Coupe de France heeft oud-Ajacied Maxwell in zijn laatste wedstrijd de 37ste (!) trofee van zijn carrière veroverd en is daarmee nu wereldrecordhouder. Paris Saint-Germain stond tegenover het lager geklasseerde Angers, maar had het lange tijd lastig. De wedstrijd leek in de officiële speeltijd geen winnaar te krijgen, maar in de blessuretijd maakte Isso Cissokho een pijnlijk eigen doelpunt. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en zodoende eindigde het in een 0-1 overwinning voor de ploeg van Maxwell.

Italië
In de Serie A speelde Robert Muric voor de tweede keer op rij in de basis, hetgeen Pescara voor de tweede keer op rij punten opleverde. De rechtsbuiten kwam met zijn team op een 2-0 voorsprong uit bij Fiorentina, waarna de thuisploeg terugkwam voordat de Ajax-huurling het veld verliet. Vijf minuten voor tijd viel uiteindelijk de gelijkmaker.

Turkije
In de Turkse Super Lig heeft Wesley Sneijder Europees voetbal veilig gesteld met Galatasaray. De Turken versloegen middenmotor Alanyaspor met 2-3. Door de behaalde drie punten staat Cim Bom Bom nu met 61 punten op doelsaldo achter de huidige nummer drie, het Fenerbahce van Gregory van der Wiel. Met nog een duel te gaan maken de twee clubs uit wie van de twee direct de Europa League ingaat en wie er voorrondes moet spelen. Sneijder speelde zestig minuten mee, Nigel de Jong zat niet bij de selectie.