Buijs over penalty: 'Ik dacht: we halen in ieder geval de rust met 1-1'

door NielsOpdam 4

Bron NOS

Bron NOS

Danny Buijs hoopte stiekem dat Bas Nijhuis de penalty niet meer kon geven, nadat de scheidsrechter had gefloten voor de rust. Dat vertelt de FC Groningen-trainer in gesprek met de NOS na afloop van het duel met Ajax. De Amsterdammers wonnen zaterdag met 1-3 op bezoek in Groningen.

'We hebben verloren en dan ben je teleurgesteld, ook al is het tegen Ajax, een goede ploeg', begint Buijs over zijn gevoel na de nederlaag tegen Ajax. 'Maar ik ben ook gewoon trots op heel veel jongens, op het team en wat zij vandaag hebben laten zien.'

Buijs vindt dat zijn ploeg het prima deed in de eerste helft. 'Alleen in die drie minuten blessuretijd van de eerste helft schiet je jezelf in de voet, want daar maken we twee cruciale fouten die je op dit niveau niet mag maken. Zeker niet tegen zo'n ploeg, want dat straffen ze genadeloos af.'

'Ik dacht: Zo, lekker, we halen in ieder geval de rust met 1-1'

Vlak voor de rust maakte Damil Dankerlui hands, maar Nijhuis floot voor de rust. 'Dus ik dacht: zo, lekker, we halen in ieder geval de rust met 1-1. Ondanks dat dat al een enorme teleurstelling was. Toen wilden we naar binnen en werd aangegeven dat we op het veld moesten blijven, omdat de VAR er nog naar ging kijken. Dan voel je hem al aankomen. Dan denk je: ongelooflijk, geef je in drie minuten blessuretijd een 1-0 voorsprong tegen Ajax weg.'

'Ik moet je eerlijk zeggen dat ik stiekem hoopte dat het niet meer kon, nadat hij af had gefloten', vervolgt Buijs zijn verhaal over de penalty. 'Later hoorden we dat het wel kon. Woede of frustratie viel op zich wel mee. Alleen proberen wij het ook te beïnvloeden in ons voordeel.'