'Ziyech laten staan, Kristensen eeuwig laten'

door Gino Haverkamp 15

'Ziyech laten staan, Kristensen eeuwig laten'

door Gino Haverkamp 15

Laatst geüpdatet

Henk Spaan is niet bepaald te spreken over de wissels van Ajax dinsdagavond in de wedstrijd tegen Vitesse. 'Hoe kun je jezelf in kwaliteit achteruit wisselen?', schrijft Spaan in zijn column in Het Parool.

Er was geen vuiltje aan de lucht voor Ajax, totdat Hakim Ziyech en Nicolás Tagliafico na een uur spelen naar de kant gehaald werden. 'Het was Hakims afwezigheid die liet zien hoe belangrijk hij is. Het zaakje stortte na zijn wissel behoorlijk in', constateert Spaan.

De columnist laakt het wisselbeleid van Erik ten Hag van dinsdagavond dan ook. Vooral Rasmus Kristensen, ingekomen voor de zieke Tagliafico, moet het ontgelden. 'En dan die Kristensen voor Tagliafico, zeg. Hoe kun je jezelf in kwaliteit achteruit wisselen?' Door die wissel werd er in de verdediging flink geschoven en werd Blind even als linksback gebruikt. Al viel dat volgens Spaan flink tegen.

Matthijs de Ligt bleef wel keurig overeind tijdens het lastige laatste half uur als we Spaan mogen geloven. 'Was het nou De Ligt die de wissels en omzettingen van Ten Hag en of Schreuder moest corrigeren?', vraagt hij zich hardop af. 'Conclusie: Ziyech altijd laten staan, Kristensen eeuwig laten zitten.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.