'Willem II gunde het Ajax om op 80 procent finale te winnen'

door Gino Haverkamp 21

'Willem II gunde het Ajax om op 80 procent finale te winnen'

door Gino Haverkamp 21

Laatst geüpdatet

Willem II maakte het Ajax in de bekerfinale niet al te moeilijk. Dat stelt Valentijn Driessen, die opmerkte dat Ajax op tachtig procent van hun kunnen speelde en alsnog met 4-0 wist te winnen van de Tilburgers.

'Willem II gunde het de Ajacieden om op tachtig procent de finale te winnen', schrijft de journalist in zijn column in De Telegraaf. 'Zonder enig risico kon trainer Erik ten Hag het zich permitteren niet met de sterkst mogelijke basisopstelling te starten en later in de wedstrijd paradepaardjes als Hakim Ziyech, Dusan Tadic en Frenkie de Jong te sparen.'

Driessen merkte op dat Willem II nauwelijks gevaarlijk was voor het Amsterdamse goal. Vooral in de slotfase van de wedstrijd liet de ploeg van trainer Adrie Koster het afweten. 'Integendeel, het woordje strijd was amper van toepassing op het treffen in De Kuip. Zo gemakkelijk liet Willem II zich na een redelijke openingsfase voor de derde keer dit seizoen naar de slachtbank leiden door Ajax.'

Dat vindt de verslaggever opmerkelijk. 'Natuurlijk kunnen de Tilburgers kwalitatief niet tippen aan een ploeg die meestrijdt om de Europese hoofdprijs en dus tot de Europese top mag worden gerekend.' Alleen had Driessen meer van trainer Koster en diens assistent Gery Vink. 'Gezien hun rijke Ajax-achtergrond mag je toch verwachten dat ze iets weten te verzinnen om bij een derde onderlinge confrontatie wat zand in de Amsterdamse machine te strooien. De manier waarop Willem II zich verzette, leek nergens op', concludeert hij.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.