'Wedstrijd tegen Juventus mooi, maar urgentie ligt bij titel'

door Gino Haverkamp 44

'Wedstrijd tegen Juventus mooi, maar urgentie ligt bij titel'

door Gino Haverkamp 44

Laatst geüpdatet

Hoewel het bereiken van de kwartfinale van de Champions League vrij uniek is voor Ajax, is het vooral de titelstrijd dat de urgentie moet genieten. Dat vindt journalist Daniël Dwarswaard van het Algemeen Dagblad.

'Ergens voelt de aanloop naar deze wedstrijd tussen twee klassieke Europese topclubs (Ajax en Juventus, red.) tóch anders dan het voorspel richting Real Madrid', schrijft de journalist. 'In die zin: nu de Eredivisie de allesbepalende fase ingaat, ligt de absolute urgentie bij die felle titelstrijd. De wedstrijd tegen Juventus is prachtig en mooi. Een wedstrijd ook waar Ajax in relatieve zin zonder al te veel druk aan kan beginnen.'

Die mindset lieten de spelers van Ajax zelf afgelopen weekend ook al zien. Voorafgaand aan de eerste wedstrijd tegen Real Madrid, afgelopen februari, verloren de Amsterdammers kansloos met 1-0 op bezoek bij Heracles Almelo. Nu, voorafgaand aan het treffen met Juventus, wist de equipe van trainer Erik ten Hag Willem II met 1-4 opzij te zetten. 'Vanaf minuut één werd duidelijk: dat gaat ons niet nog een keer gebeuren. Dankzij de volledige focus en opperste concentratie speelde Ajax sterk. De trainer bracht de selectie in de juiste modus.'

'Het Europese seizoen is hoe dan ook meer dan geslaagd. Dat moet in de Eredivisie nog maar eens lukken na vier seizoenen zonder titel. Met die obsessie moet eindelijk eens afgerekend worden', besluit Dwarswaard.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.