Vissers lovend: 'Ajax is op de goede weg'

door SJvanveen 9

Vissers lovend: 'Ajax is op de goede weg'

door SJvanveen 9

Laatst geüpdatet

Willem Vissers is in een stuk in De Volkskrant ingegaan op een seizoen van Ajax. In een soort samenvatting van de wedstrijd tegen Manchester United komt de journalist te spreken over de selectie van de Amsterdammers, die zoveel talent herbergt.

'In het seizoen dat Ajax de speelstijl van vroeger herontdekte, viel de finale tegen. Maar toch past de Amsterdammers een gevoel van trots, voor het amusement dat Ajax bood, voor de jubel in voetbalharten van liefhebbers, tijdens wedstrijden als tegen Schalke en Lyon. Vooral thuis, het zij gezegd. Ajax is op de goede weg, met een trainer die refereert aan voetbal als amusement, met Cruijff als inspiratie', schrijft Vissers mooie woorden.

Hoewel veel spelers door de mand vielen in de wedstrijd tegen Manchester United, was een tweetal erg goed. Waaronder de zeventienjarige Matthijs de Ligt. 'De besten waren rechtsachter Veltman, meestal bekritiseerd, en de 17-jarige verdediger Matthijs de Ligt, die weer een fascinerende avond beleefde in zijn nog jonge loopbaan. Als sluitstuk van een seizoen waarin de talentvolle dichters opstonden. En vielen. Ze zullen weer opstaan.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.