Vink na interview Steijn: 'Hij is al die spelers bijna belachelijk positief gaan benaderen'

door NielsOpdam 28

Bron ESPN

Vink na interview Steijn: 'Hij is al die spelers bijna belachelijk positief gaan benaderen'

door NielsOpdam 28

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Marciano Vink en Kenneth Perez vinden het interview van Maurice Steijn na afloop van AEK Athene - Ajax 'overmatig positief', zo vertellen zij bij ESPN. De Ajax-trainer vertelde na het duel onder meer dat hij 'over het algemeen wel tevreden' was met een punt in Athene.

'Maurice Steijn gaat naar de pers toe en denkt: wat ga ik zeggen?', begint Perez zijn verhaal over het interview van de oefenmeester. Volgens de oud-Ajacied heeft Steijn twee opties voor het interview. 'Ga ik het heel positief houden? Wat hij nu doet. Of blijf je de lat hoog houden, waardoor je negatieve dingen moet zeggen? Dit is bij lange na niet het niveau wat je nastreeft', vertelt Perez over de wedstrijd van Ajax tegen AEK Athene (1-1).

Vink weet nog dat Steijn in het begin erg kritisch is geweest. De Ajax-trainer vertelde wat hij van de nieuwe spelers vond en kreeg de hoon destijds over zich heen. 'Toen hoorde je: dat kun je niet zeggen, want je bent je spelers nu kwijt. Op een gegeven moment is hij al die spelers bijna belachelijk positief gaan benaderen, terwijl het gewoon niet goed was. Ik denk dat hij nu in een fase zit dat hij er een team van probeert te maken door zo positief mogelijk over de groep te praten.'

'Dit had je als speler toch door?'

'Maar dit had je als speler toch door, als een trainer overmatig positief was in de pers?', vraagt Perez zich hardop af. De Deen vertelt hoe Louis van Gaal dat in het verleden bij AZ deed. 'Hij was in de kleedkamer keihard, maar bij de pers was hij veel milder. Ik denk niet dat Maurice Steijn dat doet. Ik zou het knap vinden als je dat zou kunnen. Als je iedereen heel kritisch gaat benaderen, terwijl je eigen positie zo wankel is.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.