VI kritisch op middenveld: 'Zie het somber in'

door Sam van Raalte 46

VI kritisch op middenveld: 'Zie het somber in'

door Sam van Raalte 46

Laatst geüpdatet

Nicolai Boilesen en Ricardo van Rhijn moesten het donderdagavond vaak ontgelden na de uitschakeling van Ajax door Dnipro Dnipropetrovsk, maar VI tv is van mening dat vooral het middenveld van Ajax tekort komt. 'Daley Sinkgraven is te klein, mist snelheid, lengte en kracht', begon René van der Gijp vrijdagavond.

'Hoe moet je dat dan compenseren?', ging de bebrilde analyticus verder. 'Dan moet je heel goed kunnen voetballen. Op dit moment zit hij voor de eredivisie op tachtig procent. Zit hij op honderd procent, dan is hij voor de eredivisie een topper. Maar voor de Europese top zit hij nu op veertig procent. Dat betekent dus dat er nog zestig procent bij moet. Dat zie ik somber in.'

Johan Derksen was het eens met zijn collega. 'Het middenveld van Ajax is goed, maar nog niet goed genoeg om een middelmatige ploeg uit Oekraïne de baas te zijn. Ajax selecteert te veel op technische voetballers. Je kunt niet zeggen dat deze spelers geen talent hebben, maar Ajax moet de portemonnee trekken voor een paar routiniers. Daar kunnen de toptalenten zich aan optrekken', aldus de voormalig hoofdredacteur van VI.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.