Verweij: 'Ik zou niet raar opkijken als Van Gaal en Blind uitkomen bij De Boer'

door Roemer Smid 269

Bron De Telegraaf

Verweij: 'Ik zou niet raar opkijken als Van Gaal en Blind uitkomen bij De Boer'

door Roemer Smid 269

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Mike Verweij en Valentijn Driessen zien in Frank de Boer een reële opvolger van John van 't Schip bij Ajax, zo vertellen ze bij de voetbalpodcast van De Telegraaf. De Boer verliet Ajax in 2016 na het debacle uit bij De Graafschap, de wedstrijd waarin Ajax op de laatste speeldag het kampioenschap verspeelde.

De Boer staat onder de Ajax-aanhang niet bekend als de coach waar Ajax het meest sprankelende voetbal onder speelde. Een onjuist sentiment volgens Verweij. 'Frank de Boer wordt niet gepruimd door de fans, maar ik vind dat niet geheel terecht. Hij begon met goed voetbal tegen Manchester City en FC Barcelona. Op een gegeven moment is er toen een wisseling in de staf gekomen en was het voetbal inderdaad niet meer om aan te gluren. Dat was na de komst van Orlando Trustfull.'

Het Ajax onder De Boer had te kampen met mindere financiële mogelijkheden dan het Ajax van de laatste jaren, vervolgt Verweij. 'Frank de Boer kon helemaal nul investeren tijdens zijn tijd als trainer, maar met vier kampioenschappen heeft hij wel de financiële basis gelegd voor de jaren daarna. De basis die Sven Mislintat er weer onderuit heeft gebeukt. Dus ik vind dat Ajax De Boer wel wat verschuldigd is en ik zou niet raar opkijken als Danny Blind en Louis van Gaal bij hem uitkomen voor het hoofdtrainerschap van Ajax.'

'De Boer heeft altijd met eigen jeugd gewerkt, daar wil Ajax weer naartoe'

Verweij kan op de steun van zijn collega rekenen. Volgens Driessen is De Boer het soort trainer waar Ajax weer naartoe wil. 'De Boer heeft bij Ajax altijd met spelers uit de eigen jeugd gewerkt. Hij heeft Christian Eriksen, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld meegenomen naar het eerste. En dat is waar Ajax weer naartoe wil.' De Boer was, na zijn tijd bij Ajax, trainer bij onder meer Internazionale en Crystal Palace. Het waren niet bepaald succesvolle periodes en De Boer werd door José Mourinho zelfs bestempeld als 'de slechtste trainer in de geschiedenis van de Premier League'. 'Hij is inderdaad nergens anders een succes geweest, behalve bij Ajax', stelt ook Driessen vast.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.