Vd Velde: 'Zegt heel veel over de Eredivisie'

door Jesse ter Haar 14

Vd Velde: 'Zegt heel veel over de Eredivisie'

door Jesse ter Haar 14

Laatst geüpdatet

Taco van den Velde is niet te spreken over het niveau van De Klassieker die zondagmiddag gespeeld werd. Specifiek konden ook Klaas-Jan Huntelaar en Amin Younes hem niet bekoren, maar was hij weer wel te spreken over David Neres. De manier van spelen tijdens de wedstrijd echter, werd de journalist van Voetbal International niet blij van.

'Ik kan toch concluderen dat het heel veel zegt over de Eredivisie als je dit ziet', opent Van den Velde op negatieve wijze. 'Ik dacht op een gegeven moment dat ik naar Bristol Rovers tegen Rochdale zat te kijken en dat is Engelse League One. Daar zie je dus ook dat ze op een gegeven moment geen poging meer doen om op te bouwen en dat ze bal gewoon naar voren rammen. Ik vond dat er veel te snel werd opgegeven om op te bouwen. Als je naar Feyenoord-Ajax gaat, dan verwacht je toch wel wat meer.'

De journalist zag in Ajax wel de terechte winnaar. 'Als je de wedstrijd analyseert, dan denk ik dat Feyenoord misschien gedurende een periode van twintig minuten de wedstrijd in handen had. Voor de rest heb ik dat eigenlijk niet gezien en wat dat betreft denk ik dat Ajax de terechte winnaar is. Ik vond Huntelaar ook heel matig en ik werd ook niet echt warm van Younes.

'De enige speler die de laatste wedstrijden wel naam voor zichzelf aan het maken is, is Neres', vervolgt Van den Velde langzaamaan positief wordend. 'De buitenspeler met heel veel rendement. Als ik dit seizoen terugga, dan is er zelfs een moment geweest waarop je dacht dat hij ging afhaken. De een heeft wat langer nodig dan de ander om zich aan te passen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.