Van Hanegem ziet in Hato en Huijsen toekomstige centrale duo Nederlands elftal

door Bram Bark 36

Bron AD Willem&Wessel

Van Hanegem ziet in Hato en Huijsen toekomstige centrale duo Nederlands elftal

door Bram Bark 36

Bron AD Willem&Wessel

Laatst geüpdatet

Willem van Hanegem ziet in Jorrel Hato en Dean Huijsen het toekomstige centrale duo van het Nederlands elftal, zo vertelt de oud-Feyenoorder in de AD Willem&Wessel podcast. Van Hanegem ziet dat Nederland beschikt over -in tegenstelling tot aanvallers- veel goede verdedigers en denkt dat Matthijs de Ligt daardoor overvleugeld gaat worden.

Van Hanegem is lyrisch over de kwaliteiten van Hato en Huijsen. Laatstgenoemde maakte onlangs op huurbasis de overstap van Juventus naar het AS Roma van José Mourinho en speelde afgelopen weekend een helft mee bij de Romeinen. De ex-international was vooral onder de indruk van zijn voetballende kwaliteiten. Opnieuw een talentvolle Nederlandse verdediger die zijn doorbraak beleeft, zo ziet ook Van Hanegem. ‘We moeten in Nederland meer gaan kijken naar voorhoede spelers. Moet je kijken hoeveel achterhoede spelers we hebben. Je kan het je bijna niet voorstellen.’

‘Die jongen die hier had kunnen zitten, maar nu bij Ajax zit (Hato, red.). Die gaan normaal gesproken gewoon zo in het Nederlands elftal spelen’, doelt Van Hanegem op het duo Hato en Huijsen. Volgens het Feyenoord-icoon gaat dat ten koste van een oud-Ajacied. ‘En die bij Bayern München, De Ligt.’ Wessel Penning vult aan: ‘Die gaat straks overvleugeld worden?’ Van Hanegem antwoordt stellig op die vraag: ‘Ja, honderd procent. Zijn voetbal is veel minder dan toen hij net opkwam.’ Volgens Van Hanegem heeft dat onder andere te maken met de toename van de spiermassa van De Ligt.

Hato in Oranje

Hato mocht in november debuteren in het Nederlands elftal in de wedstrijd tegen Gibraltar. De jongeling mocht in de rust zijn opwachting maken van bondscoach Ronald Koeman. Met zeventien jaar en 8 maanden werd hij de op vier na jongste debutant ooit. Een van de verdedigers die nog jonger mocht debuteren was de al eerder besproken De Ligt.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.