Van Hanegem: 'Tegenstanders lopen in de val'

door BvdPloeg 4

Van Hanegem: 'Tegenstanders lopen in de val'

door BvdPloeg 4

Laatst geüpdatet

Willem van Hanegem heeft opnieuw uitgesproken dat hij een landstitel verwacht voor Ajax. 'De Kromme' stelt dat op basis van doelpunten die Ajax simpelweg het makkelijkst produceert.

'In Nederland zit de helft van de competitie er op. De conclusie is dat niet één ploeg constant speelt. Ik neig voor het kampioenschap toch het meeste naar Ajax. Dat voetbalt ook helemaal niet goed, kijk maar eens hoe moeizaam er gisteren van de hekkensluiter werd gewonnen. Maar Ajax scoort van de top-3 het makkelijkst. Dat gebeurt vaak als de tegenstander het gevoel krijgt dat er bij Ajax wat te halen valt en dan lopen ze in de val. Ajax kan dan heel snel omschakelen. Dat was vroeger in mijn tijd ook al het geval', schrijft Van Hanegem.

'Laat duidelijk zijn dat ik Ajax niet de voorkeur boven PSV geef, omdat PSV het zwaarder zou hebben vanwege de Champions League', vervolgt de columnist, die niets wil weten van extra vermoeidheid door Europees voetbal. 'Want dat vind ik absoluut niet zo. Het is juist prachtig om straks tegen Atlético Madrid te spelen, dat kan dus geen nadeel zijn.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.