Van Hanegem: 'Heerenveen liet zich piepelen'

door Bart Veenstra 52

Van Hanegem: 'Heerenveen liet zich piepelen'

door Bart Veenstra 52

Laatst geüpdatet

Ajax won afgelopen zaterdagavond met 5-2 van SC Heerenveen en na afloop spraken de meeste critici over een goed spelend Ajax. Volgens Willem van Hanegem ligt het iets anders: Heerenveen was veel te zwak en bood amper tegenstand, zo oordeelt De Kromme in zijn column in het Algemeen Dagblad.

'Een paar uur later zag ik de wedstrijden van Ajax en PSV', vertelt Van Hanegem, die eerst de 'waardeloze' wedstrijd tussen Manchester United en West Ham United had bekeken. 'Daar ging het anders. Heerenveen speelde zo lamlendig en dekte op meters afstand van de Ajax-spitsen, waardoor de wedstrijd gauw beslist was.'

Van Hanegem snapt dan ook niet dat iedereen nu roept dat Ajax zo goed speelde. 'Mensen roepen dan wel dat Ajax zo geweldig speelde, maar de tegenstand van Heerenveen moet je echt meenemen in de beoordeling. Als een ploeg strijd levert en dan toch in het nauw komt - ja, dan kun je zeggen dat het de verdienste van de tegenstander is. Maar dit Heerenveen liet zich gewoon piepelen door Ajax', luidt het harde oordeel van de oud-Feyenoorder richting de Friese ploeg.

Sale: profiteer nu van 50% korting op officiële SR Ajax uittenue!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.