Van Hanegem: 'Ajax is wel echt de grootste tegenvaller in 2023 gebleken'

door Bart Veenstra 91

Bron Algemeen Dagblad

Van Hanegem: 'Ajax is wel echt de grootste tegenvaller in 2023 gebleken'

door Bart Veenstra 91

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Willem van Hanegem noemt Ajax de grootste tegenvaller van het bijna afgelopen kalenderjaar. De voormalig Feyenoorder zag Ajax enorm teleurstellen en het viel hem op dat de plaatsing voor de Conference League afgelopen donderdag werd gevierd in de Johan Cruijff ArenA.

'Tegen dit Ajax is massaal ingraven geen noodzaak. Ik zag ze in de Arena donderdag hossen en dansen toen ze de derde plek in de Europa League wisten veilig te stellen tegen AEK', schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. 'Daar moest ik wel om lachen, want nog maar twee jaar geleden zei Edwin van der Sar dat als Ajax in de Conference League moest spelen, alles wel zo’n beetje ophield.'

Afgelopen zondag kwam Ajax niet voorbij PEC Zwolle. De bezoekers kregen behoorlijk wat kansen en hadden de wedstrijd dan ook wel misschien moeten winnen. 'PEC had in Amsterdam niet eens catenaccio nodig om een resultaat te boeken. Dat zegt veel over het huidige Ajax. Het kalenderjaar 2023 zit er bijna op en Ajax is echt de grootste tegenvaller gebleken. En niet alleen omdat PEC een puntje wist te pakken in Amsterdam.'

Teleurstellend kalenderjaar voor Ajax

Ajax staat op dit moment teleurstellend vijfde in de Eredivisie, terwijl de club vorig seizoen op de derde plek eindigde. De Amsterdammers werden derde in de groepsfase van de Europa League en komen zodoende na de winterstop uit in de Conference League. Maandagmiddag hoort men tegen wie het speelt in de tussenronde van dat toernooi.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.