Van der Lem: 'Ajax-stijl staat op zijn harde schijf'

door Gino Haverkamp 5

Van der Lem: 'Ajax-stijl staat op zijn harde schijf'

door Gino Haverkamp 5

Laatst geüpdatet

De heren van het NH Radio Sportcafé vinden Davy Klaassen een goede optie voor Ajax. De analisten stellen dat de Nederlander de Ajax-cultuur, en dus ook de speelwijze, goed kent en daardoor weinig tot geen moeite zal hebben om op niveau te komen.

Rinus Israël ziet een eventuele terugkeer van Klaassen in ieder geval wel zitten. 'Ik denk dat dat wel een goede keuze is. Hij heeft het goed gedaan bij Ajax.' Gerard van der Lem, in de jaren negentig assistent van Louis van Gaal bij Ajax, sluit zich daarbij aan. Mocht Donny van de Beek in Amsterdam blijven, dan ziet hij in Klaassen de ideale stand-in. Ook los daarvan zou de middenvelder een welkome toevoeging zijn. 'Hij is bekend met de speelstijl en hoeft niet, zoals de buitenlanders, te acclimatiseren. De Ajax-stijl staat op zijn harde schijf en hij scoorde ook vaak.'

Voor Ajax zou het goed uit kunnen komen als Werder Bremen zaterdagmiddag degradeert uit de Bundesliga. Klaassen zou namelijk te duur zijn voor een club op het tweede Duitse niveau. Volgens presentator Leo Driessen moet de 27-jarige middenvelder zo'n dertien miljoen euro kosten. 'Daar valt over te praten', reageert Van der Lem. Hij sluit niet uit dat een transfersom nog enkele miljoenen lager kan uitvallen in het voordeel van Ajax.

Denk jij dat Klaassen namens Werder Bremen scoort tegen FC Köln? Zet in en krijg 2,85 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.