Van der Gijp ziet Ajax als favoriet tegen Spurs

door Bart Veenstra 33

Van der Gijp ziet Ajax als favoriet tegen Spurs

door Bart Veenstra 33

Laatst geüpdatet

In de ogen van voetbalanalist René van der Gijp is Ajax in het aankomende tweeluik met Tottenham Hotspur in de halve finales van de Champions League de favoriet om de finale te bereiken. De Londenaren verloren woensdagavond met 4-3 van Manchester City, maar na de eerdere 1-0 thuiszege was dat genoeg om door te bekeren.

'Als jij Bayern München, Real Madrid en Juventus aan de kant zet, ben je tegen Tottenham Hotspur gewoon favoriet', zegt Van der Gijp bij Veronica. Dick Advocaat, eveneens aanwezig als analist, denkt dat de favorietenrol een gevaar voor Ajax kan zijn. 'Voor de halve finale was het geweldig, straks gaan ze het "gewoon" vinden. Maar ze hebben een goede trainer (Erik ten Hag, red.) die het neer kan zetten.'

Ajax en Tottenham Hotspur treffen elkaar op 30 april of 1 mei voor het eerst. De heenwedstrijd wordt gespeeld in Londen. Op dinsdag 7 of woensdag 8 mei volgt de return in de Johan Cruijff ArenA.

Koop nu jouw wedstrijdsjaal, voor de halve finale van de Champions League, in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.