Van den Velde prijst Ten Hag om uitvinding

door NielsOpdam 56

Van den Velde prijst Ten Hag om uitvinding

door NielsOpdam 56

Laatst geüpdatet

Taco van den Velde, voetbalanalyticus van beroep, heeft op de website van Voetbal International zijn analyse gegeven over de wedstrijd Vitesse - Ajax. Volgens Van den Velde moet het voor Erik ten Hag afgelopen zondag een puzzel zijn geweest. Een puzzel die de Ajax-trainer goed heeft opgelost, vindt de verslaggever.

Uiteindelijk werd David Neres op '10' neergezet door Ten Hag en werd Hakim Ziyech op de flank geposteerd. 'De Marokkaanse Nederlander was op papier rechtsbuiten, maar stond daar zelden of nooit. Hij dwong de defensie van Vitesse voortdurend tot het maken van keuzes. Linksback Alexander Büttner wist niet of hij Ziyech moest volgen of loslaten', zegt Van den Velde.

'Het gevolg is dat op het middenveld de grote rondo kan worden gespeeld. Tadic, Ziyech en Neres verstaan de kunst tussen de linies te spelen, terwijl Neres zondag aantoonde dat hij vanaf die positie ook in staat is de diepte achter de defensie te bespelen', vervolgt de verslaggever.

Van den Velde vindt niet dat het Ajax van nu alleen maar goede voetballers heeft. 'Ajax is niet zomaar een verzameling goede spelers, maar een formatie waarin de voetballers elkaar sterker en beter maken. En er is een spelconcept ontstaan waarin iedereen in zijn kracht speelt.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.