'Ten Hag heeft nog zware en lange weg te gaan'

door giobelloni 17

'Ten Hag heeft nog zware en lange weg te gaan'

door giobelloni 17

Laatst geüpdatet

Taco van den Velde denkt dat Erik ten Hag nog een lange weg te gaan heeft om de mensen in Amsterdam te overtuigen van zijn visie. Dat schrijft hij woensdagochtend in de Voetbal International. In de wedstrijd tegen Feyenoord waren de accenten van het trainingskamp nog niet terug te vinden.

In Portugal werd namelijk de nadruk gelegd op variatie in het aanvalsspel, een betere opbouw en het herkennen van de vrije ruimte om een overtal te creëren. 'In de eerste helft van de Klassieker was dat nou juist een aspect dat totaal niet liep. Ajax wist zelfs niet te profiteren van een teruggetrokken Feyenoord. Dat kwam onder andere door het weifelende spel van Matthijs De Ligt en de weinige pogingen van Lasse Schöne om een bal op te eisen, daardoor werd het spel traag en voorspelbaar', aldus Van den Velde.

De journalist miste variatie in de aanval en dan met name bij de buitenspelers. 'In het buitenland zie je vaak dat die tussen de linies aanspeelbaar zijn, maar bij Ajax zitten ze aan de zijlijn geplakt. Het is inherent aan de stijl van Ajax, maar past die nog wel in het huidige topvoetbal?' Er kunnen dus nog veel verbeteringen worden gemaakt in Amsterdam volgens Van de Velde. 'De intensiteit moet omhoog, spelers moeten leren tussen de linies te spelen en mandekking moet plaats maken voor zonedekking. Oftewel Ten Hag heeft een zware en langdurige klus om iedereen te overtuigen dat ook andere wegen leiden naar Rome.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.