'Tegen Valencia kun je met dit middenveld spelen'

door Thijs Zwagerman 14

'Tegen Valencia kun je met dit middenveld spelen'

door Thijs Zwagerman 14

Laatst geüpdatet

Ronald de Boer en Hans Kraay jr. zijn ervan overtuigd dat Ajax ook woensdagavond tegen Valencia kan spelen met Lisandro Martínez, Donny van de Beek en Quincy Promes op het middenveld. De analisten vinden niet dat dit in de Champions League een te groot risico is.

‘Je kunt tegen Valencia zeker spelen met Martínez, Van de Beek en Promes. Het zijn jongens die het niet schromen om vuile meters te maken’, stelt De Boer bij Goedemorgen Eredivisie. Toch zou de analist het ook begrijpen als Erik ten Hag woensdag kiest voor Edson Álvarez.

‘Natuurlijk zou je tegen een geweldige ploeg als Valencia ook Álvarez als breker op het middenveld kunnen zetten, maar zeker tegen Eredivisie-clubs heb je creativiteit nodig. Dat brengt Álvarez toch minder. Wellicht kan hij dat nog ontwikkelen.’

Kraay jr. vindt dat Ten Hag woensdag moet kiezen voor hetzelfde middenveld als tegen FC Groningen. 'Je kunt toch ook tegen Valencia zo spelen? Van de Beek doet bij balverlies toch niets minder dan Álvarez? Ik zie Álvarez ook geen 43 ballen afpakken en Van de Beek maakt het niet uit waar hij op het middenveld speelt.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.