Spaan: 'Ziyech tegen Heracles dag vrij geven'

door BvdPloeg 15

Spaan: 'Ziyech tegen Heracles dag vrij geven'

door BvdPloeg 15

Laatst geüpdatet

Henk Spaan vindt dat Hakim Ziyech tegen Legia Warschau verbetering toonde in zijn spel, ten opzichte van de laatste weken. De middenvelder zit niet in de beste fase, maar deed het tegen Legia goed.

'In tegenstelling tot de vorige week in Warschau en de laatste paar competitiewedstrijden, liet Ziyech nu wel af en toe zijn buitengewone klasse zien. Er was dat schot op de paal, hij was betrokken bij het doelpunt van Viergever, hij gaf een mooie bal op Dolberg die hem goed aannam en toen werd aangetikt in scoringspositie, en tegen het einde van de wedstrijd passte hij briljant op Viergever. Het lijkt alsof hij de bal met meer concentratie verstuurt naarmate hij zijn vorm voelt groeien', schrijft Spaan in Het Parool.

Waar Schöne volgens de columnist schitterde in afwezigheid, toonde Ziyech weer een beetje vorm. 'Ziyech vertelde onlangs dat hij fysiek niet in staat is zich twee keer per week uit de naad te sjouwen. Bosz verlangt van hem een loopvermogen dat in de sport doorgaans is voorbehouden aan langeafstandsspecialisten uit Ethiopië. Ik vind Hakim inderdaad aan de magere kant. Er zit weinig vet op de botten. Zeg maar nul. Bij ons thuis noemen we hem Hakim Abebe Bikila. Je kunt je afvragen of Ziyech op de nummer tien-positie niet beter tot zijn recht zou komen. "Zo spelen wij niet," zeggen ze bij Ajax dan kortaf. Tegen Heracles, ik zeg Héracles, is het misschien raadzaam hem een dag vrij te geven.'

Nu 50 procent korting op de warming up shirts.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.