Spaan ziet het zitten in jeugdspeler Bay

door Bart Veenstra 16

Spaan ziet het zitten in jeugdspeler Bay

door Bart Veenstra 16

Laatst geüpdatet

Henk Spaan, columnist bij Het Parool, ziet het zitten in Ajax-middenvelder Markus Bay. Dat schrijft de journalist woensdag in een column in het dagblad. Volgens Spaan kunnen de Amsterdammers de Deen goed gebruiken in de Youth League-wedstrijd tegen Olympique Lyon woensdagmiddag (17.00 uur) waardoor de scribent hoopt op een invalbeurt van Bay.

'Vanmiddag om vijf uur speelt Ajax onder 19 tegen Lyon. Gerust ben ik er niet op ondanks het meedoen van Dekker, Van de Beek en Nouri', begint Spaan zijn column. 'Bij Lyon zijn er minstens vier die al in het eerste hebben gespeeld: Del Castillo, Martins, Perrin en Cognat. Vanwege de aanschaf van een nieuw stadion is er bij Lyon geen geld voor aankopen. Ook daar heeft en is de jeugd de toekomst', beschrijft de columnist de tegenstander.

'Zaterdag viel Markus Bay in tegen FC Utrecht A1 voor een jongen die ik nog niet kende: Azor Matusiwa', vervolgt de schrijver. 'Bay was beter. Hij heeft een pass, is doelgericht, kan iemand met lichaamsschijnbewegingen in de luren leggen en beschikt vooral over inzicht. Dat moet wel, want snelheid is een probleem. Ik hoop dat hij vanmiddag mag invallen. Ajax kan die Franse kracht alleen verslaan met staaltjes van creativiteit.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.