Spaan: 'Anderen vonden De Ligt te zwaar'

door BvdPloeg 18

Spaan: 'Anderen vonden De Ligt te zwaar'

door BvdPloeg 18

Laatst geüpdatet

Henk Spaan heeft in Het Parool een boekje open gedaan over de scouting van Abdelhak Nouri en Matthijs de Ligt bij Ajax. In het geval van Nouri was dat geen probleem, volgens de columnist had de komst van De Ligt meer voeten in aarde.

'Abdelhak Nouri hoefde niet te worden gescout. Hij zit al op Ajax vanaf zijn zevende, na een kort verblijf bij wat ooit de grootste katholieke club van Amsterdam was: DCG. Daarna kon hij kiezen, Ajax of Feyenoord, en de rest is geschiedenis, een geschiedenis die woensdagavond is begonnen', schrijft Spaan over de middenvelder, die tegen Willem II debuteerde en scoorde.

Die andere debutant en doelpuntenmaker, De Ligt, kwam ook bij Ajax uit. 'Er was iemand bij Abcoude, Paul Bon, die Ajax tipte. Hennie de Regt, scout uit de stal van de betreurde Tonnie Pronk, kwam kijken en was meteen overtuigd van de potentie van de jongen. Anderen vonden hem te zwaar. De Regt zei: "Ik zag zijn slanke vader en wist genoeg." Inmiddels werkt de in 2012 door Ajax ontslagen De Regt bij Manchester United als jeugdscout op de Academy. Ook het scouten van goede scouts is een vak.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.