Sneijder: 'Ik vond het een hele rancuneuze actie van Van Hooijdonk'

door Gino Haverkamp 59

Bron Radio 538

Sneijder: 'Ik vond het een hele rancuneuze actie van Van Hooijdonk'

door Gino Haverkamp 59

Bron Radio 538

Laatst geüpdatet

Wesley Sneijder vindt dat de uitspraken van Pierre van Hooijdonk over Maurice Steijn niet thuishoren op de Nederlandse televisie. De oud-spits beschuldigde de huidige trainer van Ajax van 'duistere zaken' in zijn tijd als hoofdcoach van NAC, maar heeft dat woensdag gerectificeerd.

Sneijder noemt de gang van zaken 'lastig' bij Radio 538. Hij kent Van Hooijdonk uit hun gezamenlijke periode bij het Nederlands elftal van zo'n twintig jaar geleden. 'Dat doe je bij je ergste vijand niet', zegt hij.

'Ik vond het een hele rancuneuze actie eigenlijk', vervolgt Sneijder. 'Het hoort niet thuis op televisie. Dat doe je niet bij mensen en zeker niet bij iemand die net een nieuwe job heeft als hoofdtrainer van Ajax. Dat hoort niet.'

Sneijder niet negatief over persoon Van Hooijdonk

Van Hooijdonk krijgt veel kritiek in de media op zijn uitspraken en krijgt daarbij ook commentaar op zijn karakter. Sneijder geeft aan Van Hooijdonk helemaal niet als persoon negatief ervaren te hebben. 'Ik ken hem zeker niet zo en zeker ook niet als de persoon die ik daar (bij Studio Voetbal, red.) heb gezien. Hij floepte het eruit. Ik had het gevoel dat hij op het moment dat hij het zei er gelijk spijt van had.'

Pre-order de gloednieuwe Johan Cruijff-collectie via de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.