'Schöne en Dolberg beste Denen op het veld'

door SJvanveen 10

'Schöne en Dolberg beste Denen op het veld'

door SJvanveen 10

Laatst geüpdatet

Naast de Nederlandse kranten, hebben ook de Deense media gereageerd op het treffen tussen Ajax en FC Kopenhagen. Het tweeluik werd donderdag in de ArenA in het voordeel van Ajax beslist; 2-0.

De Deense media zijn allemaal zeer lovend over de Deense Ajacieden Kasper Dolberg en Lasse Schöne. Men schrijft een en al lofzang. 'Schöne en Dolberg waren de beste Denen op het veld', meldt Politiken. 'Dolberg toonde grote mentale kracht toen hij Ajax vanaf elf meter op 2-0 bracht. Hij ziet er vredig uit, maar hij is zo snel bij zijn prooi (de bal). Hij ziet goed wanneer hij moet bewegen en hij blijft hard werken. Hij was daarbij ook nog slim, dat zag je bij de korte combinaties. Het is geen schande om te verliezen van een sterkere en goed-spelend team in een vermakelijk schouwspel.'

Ekstrabladet was aanwezig bij de Entrada voorafgaand aan Ajax - FC Kopenhagen en schreef mooie woorden op voor de Ajax-fans. 'Onder een tunnel buiten de ArenA heerste een sfeer met fakkels en gezang. In de ArenA was er een lichtshow, waarna vijftigduizend fans dolenthousiast uit hun dak gingen.' Daarentegen was, ondanks het mooie weer in Amsterdam, de wedstrijd voor de Kopenhagen-fans een 'nachtmerrie' in plaats van een 'sprookje', wordt er geschreven.

Tipsbladet steekt de loftrompet op voor een Marokkaan. Hakim Ziyech speelde tegen Kopenhagen uitstekend en dat zag het medium ook. 'Ziyech speelde geweldig en was belangrijk voor Ajax. Door zijn passen liepen de Kopenhagen-spelers stuk. Schöne was ook uitstekend op het middenveld.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.