Schoenaker: 'Afwachten hoe De Jong het gaat doen'

door giobelloni 8

Schoenaker: 'Afwachten hoe De Jong het gaat doen'

door giobelloni 8

Laatst geüpdatet

Ajax haalde dit seizoen zowel Klaas-Jan Huntelaar als Siem de Jong terug naar Amsterdam. Huntelaar heeft al aangetoond nog steeds een neusje voor de goal te hebben, maar hoe gaat Siem de Jong het ervan af brengen? Oud-Ajacied Dick Schoenaker constateerde bij Voetbalzone dat het terughalen van oud-spelers geen garantie voor succes is.

Siem de Jong was met vier landstitels, de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal uiterst succesvol tijdens zijn eerste periode in Amsterdam. De oud-aanvoerder kende na zijn vertrek echter een mindere periode. ‘Bij Newcastle United heeft hij veel last gehad van blessures en ook bij PSV heeft hij niet alles gespeeld. Het wordt gewoon afwachten hoe hij het gaat doen.’

Ajax heeft in de afgelopen decennia menig speler teruggehaald naar Amsterdam. Enkele namen die terugkeerden waren Johan Cruijff, Richard Witschge en Jari Litmanen maar ook zij kenden geen gelukkige terugkeer. Schoenaker noemde de komst van Frank Rijkaard als enige echt geslaagde terugkeer.

Volg ons op ons nieuwe Instagram-account!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.