'Sar en Overmars onaantastbare status kwijt'

door SJvanveen 6

'Sar en Overmars onaantastbare status kwijt'

door SJvanveen 6

Laatst geüpdatet

Nu Clarence Seedorf trainer is geworden van Deportivo La Coruña ziet Algemeen Dagblad-columnist Sjoerd Mossou dat voor voetbalgrootheden nogmaals een normaal leven in de gewone wereld is weggelegd. In zijn opiniërende stuk haalt hij ook Dennis Bergkamp, Edwin van der Sar en Marc Overmars aan.

Een goede voetballer maakt nog geen goede trainer of bestuurder. Iets wat Co Adriaanse in het verleden in een metafoor al zei en wat in de laatste jaren - met name in Nederland - nogmaals gebleken is. 'Niet in de laatste plaats bij Ajax, waar allerlei oud-spelers de macht kregen na de zogenoemde Fluwelen Revolutie van Johan Cruijff, met tamelijk ontluisterende gevolgen', begint Mossou.

'De directeuren Edwin van der Sar en Marc Overmars zijn er nog, maar ook zij zijn hun onaantastbare status alweer een tijdje kwijt', schrijft de scribent. 'Wim Jonk, Dennis Bergkamp; ze vochten elkaar de tent uit. De laatste bleef nog relatief lang een soort mysterie, bovenal omdat hij zo zelden naar buiten trad, maar toen hij later alsnog de aftocht blies, kwam de F-side nou niet bepaald in opstand.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.