'Raadsel dat Ajax Stengs niet eerder heeft gehaald'

door Bart Veenstra 26

'Raadsel dat Ajax Stengs niet eerder heeft gehaald'

door Bart Veenstra 26

Laatst geüpdatet

Columnist Henk Spaan van Het Parool vindt het behoorlijk opvallend dat AZ-aanvaller Calvin Stengs in Alkmaar speelt en niet bij Ajax in Amsterdam. De journalist is zichtbaar onder de indruk van de kwaliteiten van Stengs. Verder baalt Spaan ervan dat clubs in Nederland straks niet meer elkaars talenten mogen wegplukken.

'Sinds Stengs terug is bij AZ kijk ik met een groeiend plezier naar het elftal', begint Spaan zijn column vol lof over Stengs. 'Hij blijft verbazingwekkend om te zien hoe zo'n jonge spelmaker zijn medespelers naar een hoger niveau kan tillen. Stengs, bij de jeugd begeleid en geholpen door Leeroy Echteld toen de club hem eigenlijk te licht vond, laat spelers als Til, Midtsjø en Svensson zichtbaar beter voetballen.'

Dat Stengs niet bij Ajax speelt, is vreemd in de ogen van Spaan. 'Het is eigenlijk een raadsel dat Ajax Stengs niet eerder heeft weggehaald bij AZ. Toen hij vijftien was, zaten de scouts uit Amsterdam al driftig te noteren. AZ haalde het vorige seizoen een jongen weg bij Ajax, Ajax twee bij AZ, en nu trekt Ajax aan een centrale verdediger van vijftien', aldus Spaan, die wel kan genieten van die concurrentie. 'Over anderhalf jaar stoppen de topclubs met het ronselen van elkaars talenten. Eigenlijk jammer. Minder opwinding en ze gaan sneller naar het buitenland', vreest de columnist tot slot.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.