Perez over spitspositie: 'Blijft een prestatiesport'

door ArthurV 7

Perez over spitspositie: 'Blijft een prestatiesport'

door ArthurV 7

Laatst geüpdatet

Bij Natafelen is maandagavond het luxeprobleem in de spits bij Ajax ter sprake gekomen. Sinds Kasper Dolberg terug is van zijn blessureleed, doet de Deense spits het naar behoren. En dat terwijl de Amsterdammers met Klaas-Jan Huntelaar ook een andere topspits in huis hebben.

Volgens Marcel van de Kraan, chef-sport van De Telegraaf, zal Dolberg de komende tijd veel meer het vertrouwen genieten van Ajax-trainer Erik ten Hag. 'Huntelaar is destijds natuurlijk aangetrokken als tweede spits. En het was nooit de bedoeling dat hij de eerste man zou worden, maar toen kwam die blessure eroverheen. Dolberg gaat natuurlijk de voorkeur krijgen op alle momenten. Want Ajax heeft 50 miljoen laten liggen voor hem bij AS Monaco. Daarnaast heeft Huntelaar heeft geen waarde meer.'

Jeroen Elshoff vult aan: 'Je ziet wel aan hem dat hij minuten nodig heeft om terug te komen op zijn oude niveau. Ik heb het gevoel dat je zijn ontwikkeling wel heel erg laat pauzeren op het moment dat je hem niet laat spelen. Dat lijkt mij, met het oog op de toekomst niet handig', zo is de commentator van de NOS van mening.

Volgens Perez kan je Dolberg niet laten spelen wanneer hij het laat afweten als eerste spits. 'En als hij niet presteert, heb je een goede vervanger in Huntelaar. Wel een ander soort spits vind ik, maar het blijft wel een prestatiesport. Je kan niet zeggen: ''hij is jonger en heeft meer waarde, dus laat hem maar spelen.'''

Bestel hier het shirt van Dolberg met gratis bedrukking!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.