Perez: 'Ik vind Henriksen beter dan Gudelj'

door SJvanveen 59

Perez: 'Ik vind Henriksen beter dan Gudelj'

door SJvanveen 59

Laatst geüpdatet

Analisten van FOX Sports, Kenneth Perez en Jan van Halst, zijn voorafgaand aan het duel tussen Ajax en AZ ingegaan op spelers van beide ploegen. In de laatste elf jaar verlieten er acht spelers Alkmaar voor Amsterdam en nu lopen er ook weer wat mogelijke versterkingen rond in het team van John van den Brom.

Defensief ziet Perez Ron Vlaar als een echte versterking voor Ajax. 'Ron Vlaar vind ik een versterking voor Ajax, mits hij fit is. Hij kan qua fysiek en routine wat extra´s betekenen. De mentorrol die hij nu bij AZ heeft, zou hij ook bij Ajax kunnen vervullen. Zoals Jaap Stam in mijn tijd bij Ajax deed', aldus de analist. Van Halst voegt daaraan toe dat hij Vlaar vooral fysiek, mentaal en qua winnaarsmentaliteit beter vindt dan Joël Veltman.

Qua middenveld noemt de voormalig middenvelder Markus Henriksen, die hij net als Celso Ortiz, beter vindt dan Nemanja Gudelj. Markus Henriksen kan een optie voor Ajax zijn als Davy Klaassen zou vertrekken. Ik vind Henriksen en ook Ortiz beter dan Nemanja Gudelj. Gudelj staat erin omdat hij fysiek sterk is, maar voetballend laat het te wensen over. Ortiz en Henriksen zijn op dat vlak beter.' Van Halst beaamt de mening van Perez. 'Als je Klaassen en Hendriksen samen zou laten spelen, met Riechedly Bazoer ertussenin, heb je een krachtig middenveld. Een beetje zoals PSV.'

Tot slot is er de aanval, waar met name Vincent Janssen volop genoemd wordt als potentiële Ajax-spits. Perez vindt echter dat de Amsterdammers geduld moeten hebben. 'Wat Vincent Janssen doet, is hartstikke knap. Maar we moeten niet vergeten dat hij vorig seizoen nog in de Jupiler League speelde. Als hij dit twee, drie jaar volhoudt, wordt hij heel interessant voor Ajax.' Van Halst is het daar niet mee eens. 'Vincent Janssen vind ik sowieso beter dan Arek Milik. Ze zijn allebei goede afmakers, maar Janssen is beter als aanspeelpunt. Echt een kapstok voor een elftal, een anker. Hij is slim, sleurt en is technisch vaardiger dan Milik, die zich in grote wedstrijden soms laat afbluffen', sluit de kale analist af.

Lees de hele analyse van de oud-Ajacieden op de website van FOX Sports.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.