Parool biedt Ajax zeven transfermogelijkheden

door HarryVlug 31

Parool biedt Ajax zeven transfermogelijkheden

door HarryVlug 31

Laatst geüpdatet

Het Parool heeft aan de hand van statistieken bepaald wat de beste versterkingen zijn voor Ajax in de winterstop. De middagkrant gebruikt hierbij specifieke voorwaarden als betaalbaarheid, laag salaris, maar ook facetten als positiespel, dat tekenend is voor de Amsterdamse club.

Zo wordt er gekeken naar een goedkope back-up voor André Onana en Tim Krul. Als eerst wordt Benjamin van Leer genoemd. Van Leer heeft al vijf keer de nul gehouden, in combinatie met een heel hoog reddingspercentage. De andere kandidaat is de Amerikaans international Ethan Horvath. Hij keept al anderhalf jaar uitstekend bij Molde FK.

Op de linksback-positie heeft Het Parool ook twee opties. De eerste is Ridgeciano Haps, linksachter van AZ. Hij heeft het hoogste percentage geslaagde tackles (83%) en de meeste aangekomen voorzetten (2,1 per wedstrijd) van alle vleugelverdedigers uit de Eredivisie. Mocht de AZ-linksachter niet haalbaar zijn, dan wordt Alex Gersbach genoemd als tweede optie. Hij laat hetzelfde spel als Haps zien, maar dan bij Rosenborg BK.

Als laatste wordt gekeken naar een linksbuiten. Sam Larsson staat bovenaan het lijstje van de Amsterdamse krant. Hij heeft in de Eredivisie de meeste goals van buiten het zestienmetergebied (vijf) gemaakt, staat tweede wat betreft assists (vijf) en verstuurt de meeste sleutelpasses (2,1) per wedstrijd van alle Eredivisie-aanvallers. Als goedkoop alternatief presenteert het dagblad Mikkel Duelund. Een vleugelaanvaller met twaalf goals, drie assists en het hoogste percentage geslaagde dribbels in de Deense Superliga.

Het thuisshirt van Ajax is nu met 20 procent korting te koop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.