'Overmars verdedigend bijzonder matig ingekocht'

door Bart Veenstra 41

'Overmars verdedigend bijzonder matig ingekocht'

door Bart Veenstra 41

Laatst geüpdatet

Ajax-watcher Freek Jansen van Voetbal International vindt dat Ajax verdedigend niet goed heeft ingekocht. De Amsterdammers misten in het uitduel met PSV Matthijs de Ligt en de aanvoerder werd behoorlijk gemist omdat er geen geschikte vervanger te vinden is in de huidige Ajax-selectie.

Erik ten Hag koos ervoor om met Frenkie de Jong en Daley Blind in het centrum te spelen, wat gezien wordt als een inschattingsfout. 'Een pure mandekker op Luuk de Jong had inderdaad niet misstaan, maar de problemen liggen dieper. In de kooplust heeft directeur spelerszaken Marc Overmars een potentieel probleem gebagatelliseerd.'

Van de onlangs aangetrokken verdedigers vindt Jansen Nicolás Tagliafico een uitzondering op een matige tussenbalans. Immers, Maximilian Wöber, Perr Schuurs, Rasmus Kristensen en Luis Orejuela worden allen als 'niet goed genoeg' gezien. 'Overmars heeft in de afgelopen anderhalf jaar op verdedigend vlak bijzonder matig ingekocht', stelt Jansen.

Volgens de journalist is het nu te makkelijk om op Ten Hag te schieten. Het probleem ligt namelijk dieper, zo vindt Jansen. 'Een selectie zonder goede stand-in voor De Ligt, en een club vol tegengestelde stromingen en belangen. Zomaar twee hardnekkige problemen van Ajax, die veel meer schade veroorzaken dan een verkeerde keuze van de trainer in een topduel.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.