Oud-Ajax-directeur: 'Blijkbaar wint het grote geld toch weer'

door BadembaBarrie 10

Oud-Ajax-directeur: 'Blijkbaar wint het grote geld toch weer'

door BadembaBarrie 10

Laatst geüpdatet

Maarten Fontein heeft vol ongeloof aangehoord hoe het CAS de Europese schorsing van Manchester City terugdraaide. De oud-directeur van onder meer Ajax en AZ was naar eigen zeggen 'ontzettend verbaasd' over het oordeel van het internationaal sporttribunaal en noemt de boete van tien miljoen euro 'een pinda, dat is helemaal niks.'

Fontein is naast oud-bestuurder van Ajax en AZ ook actief geweest als bestuurder van de European Club Association en als lid van de strategische commissie van de UEFA. Zo werkte hij mee aan het opstellen en implementeren van het Financial Fair Play-reglement dat Manchester City schond.

Dat reglement was opgezet om te voorkomen dat clubs als Manchester City door middel van een oneindige geldstroom het voetbal konden domineren. 'Het hele idee daarachter was dat niet elk jaar dezelfde clubs in de finale of halve finales zouden staan', aldus Fontein in het radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken.

Fontein is dan ook verbaasd en teleurgesteld over de beslissing van het CAS. 'Ik dacht echt dat het CAS de UEFA zou volgen.' Door het tegenvallende besluit komt Fontein tot een trieste conclusie. 'Wint het grote geld dan weer? Zijn er krachten buiten de normale jurisprudentie en normale rechtsgang die dit mogelijk maken? Blijkbaar.'

Denk jij dat Virgil van Dijk namens Liverpool scoort tegen Arsenal? Zet in en krijg 6,50 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.