Milik-transfer als voorbeeld: 'Rijst de pan uit'

door BvdPloeg 22

Milik-transfer als voorbeeld: 'Rijst de pan uit'

door BvdPloeg 22

Laatst geüpdatet

Rob Jansen weet als zaakwaarnemer niet wat hij ziet in de voetballerij de laatste jaren. De belangenbehartiger loopt al een tijdje mee, maar de prijzen die worden betaald voor spelers stijgen ieder seizoen.

Dat Arek Milik voor 34 miljoen euro naar Napoli verkast, is volgens Jansen weer een teken aan de wand. 'Het rijst de pan uit allemaal. We hebben de transfer van Higuaí­n gehad naar Juventus van 90 miljoen euro. Ik schat in dat we deze zomer nog wel een keer over de honderd miljoen gaan. Onderin de Premier League krijgen ze nog meer tv-gelden dan wij in Nederland allemaal bij elkaar. Dan krijg je dit', stelt hij in het Algemeen Dagblad.

'Het wordt daarom de gekste zomer ooit', voorspelt Jansen, die voordelen ziet voor de Eredivisie. 'En als je eenmaal 100 miljoen euro betaalt voor een speler, is 30 al snel niet zoveel meer. Terwijl het dat natuurlijk wel is! 30 miljoen euro voor een speler die eigenlijk acht waard is. Ja, dan kun je spreken van een gekte. Maar is het erg? Ik denk het niet.'

Max Huiberts, technisch directeur bij AZ, vindt dat Nederland moet profiteren van de enorme geldstromen. 'Ik vind: we kunnen de financiële slag nooit meer winnen van die landen. Maar we moeten er dan wel voor zorgen dat onze spelers voor de juiste bedragen naar het buitenland vertrekken. We helpen elkaar bovendien. Misschien heeft Overmars de voorzitter van Napoli wel gewezen op de Janssen-transfer. Zo van: de nummer 4 van Nederland heeft hun topscorer voor meer dan 20 miljoen verkocht. Wij zijn de nummer 2, dus dan moet je nóg meer betalen voor onze topscorer.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.