Maaskant over Heitinga als assistent: 'Dan geef je onmiddellijk rommel binnen je club'

door Cristian de Jong 107

Bron ESPN

Maaskant over Heitinga als assistent: 'Dan geef je onmiddellijk rommel binnen je club'

door Cristian de Jong 107

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Robert Maaskant vindt het niet gek dat John Heitinga volgend seizoen geen hoofdtrainer van Ajax zal zijn. De oefenmeester zegt bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN dat het voor 'rommel binnen je club' kan zorgen als hij vervolgens door zal gaan als assistent-trainer.

'Ik vind het volkomen logisch dat als je niet kiest voor Heitinga als hoofdtrainer, je hem niet laat blijven als assistent', begint Maaskant zijn verhaal. 'Dan geef je onmiddellijk rommel binnen je club. Heitinga is een ongelofelijke sympathieke gast, met veel voetbalverstand en ervaring als speler. Laat hem ontwikkelen.'

Maaskant had het een goed idee gevonden als Heitinga weer terug zal keren als hoofdtrainer van het belofteteam van Ajax. 'Dat zou wel een optie geweest kunnen zijn, dat hij daar weer eindverantwoordelijke wordt. Dat loopt nu anders. Een mooie rol binnen Ajax. Ik denk dat dat prima kan, maar dat hoeft niet per se binnen het eerste elftal.'

El Ahmadi over keuze Mislintat

Karim El Ahmadi zou het verstandig vinden als Heitinga eerst ergens aan bak gaat als assistent, al snapt de voormalig voetballer ook dat Sven Mislintat niet kiest voor Heitinga als assistent. 'Ik vind sowieso dat zulke jongens eerst assistent-trainer moeten worden ergens, om het vak beter te leren kennen. Ik begrijp ook het verhaal van Mislintat, dat een andere trainer gaat komen die misschien zijn eigen staf wil meenemen. Dat is denk ik wel normaal', aldus El Ahmadi.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.