Kist verbaasd: 'Wil Ajax wel kampioen worden?

door Bart Veenstra 14

Kist verbaasd: 'Wil Ajax wel kampioen worden?

door Bart Veenstra 14

Laatst geüpdatet

Voormalig AZ-spits Kees Kist, die tegenwoordig als rapporteur werkt voor De Telegraaf, heeft zich zondagmiddag verbaasd over de instelling van Ajax in het duel met FC Groningen. De Amsterdammers konden profiteren van de nederlaag van Feyenoord, maar deden dat slechts minimaal: 1-1.

'Ik vroeg me op een gegeven moment af of de ploeg wel kampioen wil worden. Dan doel ik met name op de instelling', begint Kist. 'Het oogde niet alleen slap wat Ajax liet zien, het was ook slap. Terwijl ze wisten dat het gat met Feyenoord verkleind kon worden tot twee punten. Dan mag je er wel een schepje bovenop doen.'

De oud-aanvaller was wel tevreden over de instelling van Daley Sinkgraven, Davy Klaassen en vooral Matthijs de Ligt. 'Die jongen maakte een hele goede indruk. Hij is sterk in de lucht en wint bijna alle kopduels. Het verdedigende aspect heeft hij goed onder de knie. Hij is degelijk en zit er kort op. Daarnaast straalt hij uit te willen winnen. Vergelijk dat eens met bijvoorbeeld Joël Veltman. Die was te nonchalant en gaf ook een aantal ziekenhuisballen. Je hoort spelers soms mekkeren als ze ernaast komen te staan, maar in dit soort potjes moet je het dan wel laten zien', besluit hij kritisch.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.