Kieft zag een scorende en kansen missende Akpom: 'Berghuis had hem verrot gescholden'

door Roemer Smid 33

Bron Veronica

Kieft zag een scorende en kansen missende Akpom: 'Berghuis had hem verrot gescholden'

door Roemer Smid 33

Bron Veronica

Laatst geüpdatet

Wim Kieft zag dat Chuba Akpom meer goals had moeten maken tegen AEK Athene, zo vertelt de oud-spits aan tafel bij Veronica. De Amsterdammers wonnen met 3-1 en de Engelse spits scoorde weliswaar twee keer, maar hij had er volgens Kieft nog veel meer kunnen maken.

Akpom ging drie keer alleen op de keeper van AEK af, maar verzuimde drie keer te scoren. Daarnaast had hij volgens Kieft de bal moeten afleggen op debutant Tristan Goojier. 'Hij heeft denk ik de snelheid, maar even serieus, hij pakt die bal tien meter buiten zijn eigen zestien meter.'

'Hij moet hem gewoon afgeven op Gooijer. Ik denk dat zelfs Cristiano Ronaldo die bal had afgelegd als hij daar had gestaan.' Volgens Kieft had de Engelsman geluk dat er geen andere speler naast hem stond. 'Berghuis had hem verrot gescholden.'

Ook lof voor Akpom

Toch is Kieft niet alleen maar negatief over Akpom. 'Hij is meer een jongen in de zestien die een bal erin kopt of voor de man komt. Die eerst goal was een goed doelpunt. Hij komt heel hoog en springt goed mee, scherp gekopt', ziet de oud-spits van Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.