Kieft: 'Dit heeft wel een voorgeschiedenis'

door Sam van Raalte 15

Kieft: 'Dit heeft wel een voorgeschiedenis'

door Sam van Raalte 15

Laatst geüpdatet

Wim Kieft heeft niks met strenge trainers, maar de voormalig Ajax-spits vindt de situatie van Richaïro Zikvovic wel wat onaangenaam worden. Laatstgenoemde werd deze interlandperiode voor de tweede keer uit de selectie van Oranje onder 19 gezet.

Een aantal spelers kwam te laat voor een wedstrijdbespreking, waaronder Zivkovic, die zich als allerlaatste meldde. Als verzachtende omstandigheid gold wel dat het schema was omgegooid. 'Als ik zo hoor dat Zivkovic uit de selectie is gezet, denk ik normaal gesproken dat zo'n trainer normaal moet doen', begon Kieft vrijdagavond bij VI tv. 'Maar met deze jongen heeft het wel een voorgeschiedenis. Trainers willen vaak geforceerd een statement maken, maar ik moet zo langzamerhand zeggen dat er bij deze jongen iets niet klopt.'

Johan Derksen was het eens met zijn collega. 'Hij heeft zich al eerder misdragen en is toen toegesproken door Frank de Boer. Dat gedrag kan niet als speler van Ajax, als je het eerste wil halen. Er is iets met Zivkovic, anders stel je hem wel op in plaats van Kolbeinn Sigthórsson. Er is een grens bereikt. Aron Winter moet zijn geloofwaardigheid als trainer van Oranje onder 19 ook behouden natuurlijk', aldus de voormalig hoofdredacteur van VI.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.