'Janssen moet kiezen voor Ajax of PSV'

door Bart Veenstra 22

'Janssen moet kiezen voor Ajax of PSV'

door Bart Veenstra 22

Laatst geüpdatet

Aanvaller Vincent Janssen kende een geweldige tweede seizoenshelft bij AZ, wat ervoor zorgde dat hij zijn debuut kon maken in het Nederlands elftal en dat hij volop in de belangstelling staat van zowel de Nederlandse top als ook enkele internationale topclubs. Volgens Voetbal International-hoofdredacteur Christiaan Ruesink zou de spits er echter goed aan doen om voorlopig nog te blijven spelen in Nederland.

'Dat hij AZ verlaat, lijkt wel zeker. Dat is, zowel voor hem als AZ, financieel zeer interessant. Maar waar naartoe? Direct naar het buitenland of tekenen bij Ajax of PSV?', vraagt de journalist zich af. Vervolgens wordt Janssen vergeleken met Klaas-Jan Huntelaar. 'Opgeleid door een topclub (respectievelijk PSV en Feyenoord), daarna geen contract en naar de Jupiler League', vergelijkt Ruesink de carrières. Huntelaar zou via AGOVV en SC Heerenveen uiteindelijk belanden bij Ajax, terwijl Janssen via Almere City bij AZ terechtkwam.

'In dat spoor zou Janssen dus moeten kiezen voor Ajax of PSV. Om daarna pas de stap naar het buitenland te maken', is hij van mening. 'In Eindhoven spelen ze zeker Champions League, in Amsterdam zou dat kunnen mits de voorronde wordt overleefd. In dat opzicht zou PSV de beste keuze zijn. Om beter te worden, moet Janssen duels in de Champions League spelen. In het voordeel van Ajax pleit dat de spitspositie daar mogelijk vacant is na het EK, indien Arek Milik met Polen indruk maakt en kan worden verkocht.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.