Jansen ziet Gaaei opkrabbelen bij Ajax: 'Heel knap hoe hij zich hersteld heeft'

door Timo Suur 20

Bron ESPN

Jansen ziet Gaaei opkrabbelen bij Ajax: 'Heel knap hoe hij zich hersteld heeft'

door Timo Suur 20

Bron ESPN

Anco Jansen ziet dat Anton Gaaei beter functioneert in een systeem met vijf verdedigers. De veel bekritiseerde rechtsachter was tegen Go Ahead Eagles (1-1) goed voor de openingstreffer en Jansen vindt dat Gaaei zich de laatste wedstrijden goed heeft herpakt.

Volgens Jansen is het doelpunt van Gaaei het moment van de midweekse speelronde. 'Je kan niet om het doelpunt van Anton Gaaei heen, na alle kritiek die hij heeft gehad de laatste maanden', vertelt de analist in gesprek met ESPN. 'De vorige keer had hij tegen Bodø/Glimt en AZ echt dramatisch gespeeld, maar het is heel knap hoe hij zich hersteld heeft. Hij had afgelopen weekend ook al een knappe assist tegen PEC Zwolle. Ik was tegen Go Ahead wel onder de indruk van hem.'

Gaaei viel bij Jansen positief op in de laatste wedstrijden, maar de analist heeft ook een kritische noot. 'Hij doet lang niet alles goed, want ik heb hem ook echt op dingen kunnen betrappen die on-Ajax zijn', legt hij uit. 'Maar hij doet alles wel op 120 procent en hij maakt enorm veel meters met zijn diepe sprints. Dat past normaal niet echt bij Ajax, omdat ze daar gewend zijn dat spelers wat comfortabeler aan de bal zijn. Dit systeem ligt hem wel. Als wingback.'

Gaaei tevreden over zijn eigen prestatie tegen Go Ahead Eagles

Gaaei was ondanks het puntenverlies van Ajax tegen Go Ahead Eagles tevreden met zijn eigen prestatie. Hij beleefde een aantal lastige maanden in Amsterdam. 'Mentaal was het heel erg moeilijk, maar ik ben erg sterk door dingen die ik buiten het voetbal heb meegemaakt. Ik probeer elke dag om positief te blijven en hard te werken. Ik geloof dat ik de kwaliteiten heb om iedereens ongelijk te bewijzen. Vanaf nu gaan we weer verder', aldus de Deen, die veel steun heeft gehad van familie en vrienden. 'Als ik thuiskom na de training denk ik eigenlijk niet zoveel na over het voetbal. Na een wedstrijd kijk ik natuurlijk wat er beter kan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.