Hoijtink hekelt 'platte gedachte' bij Ajax

door SJvanveen 11

Hoijtink hekelt 'platte gedachte' bij Ajax

door SJvanveen 11

Laatst geüpdatet

Henk Hoijtink schrijft zaterdag in Trouw dat Ajax hun focus moet verleggen op de transfermarkt. De journalist zou graag zien dat Ajax naar routine zoekt om de talenten die de Amsterdamse club heeft te helpen.

De scribent verdedigt de uitspraak van Marc Overmars, die kortgeleden zei dat Ajax misschien te veel op de eigen jeugd vertrouwt. Hoijtink: 'Nog betrekkelijk naamloze en daarmee niet al te dure twintigers of begindertigers uit landen als Oostenrijk of Tsjechië, niet ego-gericht en zo bereid om teams bijeen te houden: je maakt mij niet wijs dat ze er niet zijn. Maar Ajax kijkt er niet naar, 'wij' kijken er niet graag naar - het idee dat die, nooit de lekker opvallende voetballers, iets voor ons zouden kunnen betekenen.'

'Ajax denkt aan Siem de Jong', vervolgt hij. 'De platte gedachte: ervaren (niet elke late twintiger is een routinier, zoals Ajax' dertiger Lasse Schöne dat ook niet is) en hij weet hoe het moet, want hij heeft bij Ajax gespeeld. Die zelfmisleiding, dat zelfbeeld, niet ruimer denken, niet verder kijken', sluit Hoijtink in zelf gezegd een 'chagrijnige' column af.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.