'Herenakkoord kan Ziyech langer bij Ajax houden'

door Gino Haverkamp 6

'Herenakkoord kan Ziyech langer bij Ajax houden'

door Gino Haverkamp 6

Laatst geüpdatet

Tom Knipping, journalist van Voetbal International, pleit voor een herenakkoord aangaande transfers van spelers. Mochten de competities niet voor 30 juni afgemaakt kunnen worden, zou dat kunnen betekenen dat bijvoorbeeld Ajax Hakim Ziyech nog tijdens de competitie verliest aan Chelsea. Knipping heeft daar een creatieve oplossing voor gevonden.

'Ziyech staat tot 1 juli onder contract bij Ajax, maar in een normale situatie was hij in juni al met de voorbereiding bij Chelsea begonnen', opent Knipping zijn betoog. 'Normaal gesproken lopen contracten ook door tot 30 juni, maar wordt oogluikend toegestaan dat een speler eerder bij zijn volgende club begint terwijl zijn oude club die maand nog wel uitbetaald.' Knipping pleit er voor om dat deze zomer andersom te doen, aangezien er door de uitbraak van het coronavirus een unieke situatie is ontstaan. 'Dat een speler een paar weken langer doorspeelt', legt hij uit.

In zijn ogen is het een creatieve oplossing die er voor zorgt dat er niet veel juridische toestanden rondom de spelerscontracten komen. 'Dat moet dan wel wereldwijd getrokken kunnen worden', benadrukt hij. 'Je kunt niet in Nederland zeggen dat Ziyech nog een paar weken moet doorgaan, terwijl Engeland dat niet doet. Daarom is het ook belangrijk dat de FIFA en de UEFA de komende weken daar een standpunt over gaan innemen.'

Ziyech verruilt Ajax deze zomer voor Chelsea en staat vanaf 1 juli officieel onder contact bij de Londense club. Met zijn transfer is een bedrag van minstens veertig miljoen euro gemoeid. Of de middenvelder annex aanvaller na die eerste julidag ook daadwerkelijk bij Chelsea aansluit, is nog maar de vraag. Contractueel is dit het geval, maar eventuele regels, zoals die hierboven beschreven, kunnen daar een stokje voor steken als dat juridisch mogelijk is.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.