Gullit: 'Ajax-verdedigers leren niet te verdedigen'

door Floris 20

Gullit: 'Ajax-verdedigers leren niet te verdedigen'

door Floris 20

Laatst geüpdatet

In zijn column in De Telegraaf verwijt Ruud Gullit de Ajax-opleiding dat men verdedigers te weinig 'écht' leert verdedigen. De voormalige wereldvoetballer is van mening dat op De Toekomst het aspect teveel ligt bij het voetballende gedeelte bij verdedigers.

'Een centrale verdediger in de jeugd van Ajax leert te voetballen van achteruit, op te bouwen en één-tweetjes te maken, maar niet te verdedigen', zo haalt Gullit uit. 'Anders haal je het niet in je hoofd om op de rand van je eigen strafschopgebied te voetballen.' Ajax gaf op die manier meerdere doelpunten weg tegen Rapid Wien in de Champions League, wat dan ook in een uitschakeling resulteerde.

Ook vindt Gullit dat het een slecht idee van De Boer was om alle routine in dat duel op de bank te houden. 'Dan roep je de problemen over jezelf af en ben je zelf verantwoordelijk voor uitschakeling', vindt de 52-jarige Amsterdammer.

Lees de gehele column hier als u een premium-abonnement heeft op de site van De Telegraaf.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.