Genee: 'Volgend seizoen prijzen pakken'

door BvdPloeg 9

Genee: 'Volgend seizoen prijzen pakken'

door BvdPloeg 9

Laatst geüpdatet

Wilfred Genee heeft dit seizoen meer van Ajax genoten, dan de afgelopen jaren. Dat stelt hij in een column in het Algemeen Dagblad. De presentator en columnist weigert de coach af te rekenen op het wel of niet winnen van een prijs.

'Een waardeloze trainer, die Peter Bosz. Nu al uitgeschakeld voor het kampioenschap, drie punten minder dan Frank de Boer vorig jaar op dit moment in de competitie én een slechter doelsaldo. Wat is Ajax nu eigenlijk opgeschoten met deze trainer? Puur op basis van scorebordjournalistiek niet veel. Toch heeft de ploeg aanzienlijk meer kleur op de wangen dan vorig seizoen onder De Boer. Niet in de laatste plaats door het bereiken van de halve finale in de Europa League', schrijft Genee.

Ajax heeft nog niets, maar de schrijver is blij dat het Nederlands voetbal er weer wat beter opstaat. 'In de wedstrijden waarin het systeem van Bosz perfect werd uitgevoerd, wist de tegenstander niet wat het overkwam. Daar kunnen Feyenoord, Schalke 04 en SC Heerenveen in de laatste weken over meepraten. Maar tegelijk schuilt daarin het gevaar. Lukt het niet, dan is Ajax plots behoorlijk kwetsbaar. De kans dat Ajax dit seizoen zonder tastbare prijs eindigt, is dan ook aanzienlijk.'

'Maakt dat Peter Bosz opeens een slechte trainer? Persoonlijk vind ik van niet. Mocht hij echter de Europa League niet winnen, dan is het volgend seizoen absoluut zaak dat hij prijzen gaat pakken om een 'net-niet-imago' te voorkomen', waarschuwt Genee. 'Als door het Europese succes niet al zijn sterkhouders worden verkocht, gelden er geen excuses meer.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.