Eredivisie-play-offs op de schop: 'Ajax, PSV en Feyenoord wilden helemaal van de play-offs af'

door Cristian de Jong 42

Bron De Oranjewinter

Eredivisie-play-offs op de schop: 'Ajax, PSV en Feyenoord wilden helemaal van de play-offs af'

door Cristian de Jong 42

Bron De Oranjewinter

Laatst geüpdatet

Chris Woerts weet donderdagavond te melden dat de opzet van de play-offs om Europees voetbal in de Eredivisie op de schop gaat. Onder druk van PSV, Feyenoord en Ajax zullen er geen returnwedstrijden meer plaatsvinden, volgens Woerts. Dit zal dus betekenen dat alle ronden zullen gaan over een enkele wedstrijd.

'Ajax, PSV en Feyenoord wilden eigenlijk helemaal van de play-offs af', weet Woerts te vertellen in De Oranjewinter. 'Het is ze een doorn in het oog, omdat ze zonder die play-offs veel langer door kunnen voetballen in mei.' Omdat de andere vijftien clubs uit de Eredivisie juist door willen gaan met huidige opzet van de play-offs, is er een compromis gesloten.

'Dan krijg je weer het geneuzel dat een kleine club naar Ajax, PSV of Feyenoord moet, terwijl ze die topclub in hun eigen stadion willen hebben', reageert Johan Derksen op Woerts. 'Dan had je hoger moeten eindigen, zo simpel is het', gaat Woerts verder. Derksen is van mening dat de traditionele top-3 te veel invloed heeft gehad. 'Nee, juist niet, want die wilden helemaal van de play-offs af', vertelt de voormalig commercieel directeur van Feyenoord verder.

In deze play-offs wordt er door de nummers vier tot en met zeven van de ranglijst gestreden voor een ticket voor de voorrondes van de UEFA Conference League. Daar zijn vanaf het seizoen 2023/24 nog maar twee wedstrijden voor nodig, in plaats van de gebruikelijke vier wedstrijden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.